Startskottet har gått

Lämnade Helsingborg efter en fin lunch med vänner som kommit för att vinka av mig. Det gladde mig och satte tonen för resan. Tack alla som var där och tack ni som inte kunde komma men tänkte på mig. Ni finns i mitt hjärta och följer med mig.

20150510_162431

Saknar er och tänker på allt kul vi ska ha när jag kommer hem ?

Lämnade Helsingborg med en känsla av att vara berusad. Äntligen  äntligen är det dags.

20150510_181622

Efter en natt i en cell på Varbergs fästning där jag låg och läste i pannlampan sken i brist på läslampa, kom jag på färjan i en av de sista minuterna. Cyklade graciöst fram till den anvisade platsen och en trevlig sjöman spände fast Fina med sina 35 välpackade kg.  Väl ombord fylldes jag av ett stort smil inombords,  detta var sista gången på lääänge jag kommer att ha en tid att passa. Överfarten förgylldes  av trevliga Margareta som bl.a. berättade om den årliga stickfestivalen på Fanö.

Väl i Grenå bar det av till Fornäs i solsken och medvind. Har aldrig satt upp tältet så snyggt och snabbt.

Sedan började allt gå fel.

På natten blåste det upp bra och regnet kom på morgonen. Lyckades packa ihop torrt förutom tältet. Motvind och regn i två timmar genom natuskön terräng. Sedan var det bara motvind fram till Fjellerup Strand. Fick en bra tältplats som skulle vara skyddad mot vinden. Det blev en riktigt dålig natt utan mycket sömn med allt värre vind och regn.  Inget vindskydd här inte. Var ute 2 ggr och kollade att tältet satt fast. Kallt.  Idag skulle detta väder fortsätta med 11 m/s som motvind och regnskurar.  Cykling utesluten. Det blev en  dag i tältet med te, choklad, läsning och internet. Cyklade till köpmannen för att handla lite mat. På hemvägen gick jag bitvis med cykeln då det inte gick att cykla i vinden. Dessutom regn och hagel rakt i ansiktet. Var tacksam för att jag inte hade några tunga cykelväskor med på den turen.

Kameran har pajat. Alla fina bilder! Inte ett enda finns kvar. Förtvivlad.

Telefonen har pajat. Finns inte möjlighet till tillgång till wifi eller internet på den längre. Förtvivlad.

Närmaste chans till service/större ort är Fredrikshamn.  Tar nog en vecka dit med denna takten ?

Du kan se var jag är på  www.viewranger.com/buddybeacon. Mycket slö sida men värd vänta på. Tryck på knappen “add my buddy beacon”.

Användarnamn: maggi@cykeltanten.se

Login: 0356

Det är lika bra dessa motgångar kommer nu så jag får lite utmaningar att öva mig på.

Keep smiling friends ☺

En kommentar till “Startskottet har gått”

  1. Äntligen livstecken från dej, började bli orolig! Men så trist att elektroniken pajat, tur att du är hel o vid gott mod! Hoppades att du skulle ha trevligare väder än vi har men så var tydligen inte fallet. Nu kan det bara bli bättre!
    Tänker på dej, hejar på dej o väntar ivrigt på nästa rapport.
    Varma kramar/Lena

Kommentarer inaktiverade.