Om mig

Pensionista i mina bästa år. När jag tänker efter har jag påstått det i alla åldrar. I alla fall efter 4o. Hela mitt yrkesverksamma liv har handlat om vård och omsorg i olika verksamheter och på olika nivåer med avbrott för en och annan period av pluggande.

Det finaste och viktigaste i mitt liv är min son som bor i Barcelona med sin sambo. En dag ska jag cykla dit och besöka dem.

Strax efter min 50-årsdag förändrades mitt liv och jag kunde inte fortsätta med mina största fritidsintressen att läsa och att sy. Under några år irrade jag vilset runt och kände mig rotlös och övergiven. En dag var det dags att köpa ny cykel och sakta återtog jag min plats i världen. Jag hade hittat något nytt som jag trivdes med: att cykla.

Mina cykelturer väckte min nyfikenhet. Möjligheten att se och uppleva världen samtidigt med motion i lugn och ro gav mersmak. Hoppades nog också det var ett resande som passade min budget. Jag började leta information. Upptäckte att det fanns många människor som cyklade runt i världen och bloggade om sina upplevelser. Jag hittade en hel del böcker också varav Anne Mustoes Lone traveller blev min första inspirationskälla.

Väldigt mycket information på nätet är på framförallt engelska och många gånger väldigt tekniskt inriktad. Jag tänker att det finns fler som jag som inte bryr sig så mycket om kadens, växelsystem osv. Det är därför jag skriver.

11 reaktioner till “Om mig”

  1. Hi
   it was very nice to meet you. I have had a fantatisc time in your fairytailcountry.
   See you
   Maggi

 1. Hej Cykeltante ?
  Håber alt er vel på din lange tur ??

  De bedste hilsner fra Søren, Fjerritslev Hostel

  1. Hej Sören ?
   Cykeltanten fortsätter att cykla och har det morsamt. Ditt Hostel ligger fortfarande i topp av allt jag sett både före och efter Fjerritslev.
   Tack för hälsning, gläder mig mycket.
   Många hälsningar till er alla på Fjerritslev Hostel
   Maggi
   Cykeltanten

 2. Hej hyggeligt at møde dig på Pubben i Oksbøl, frisk gjort at en frisk kvinde …og så alene – forventet lang tur, som du fortalte ca. 6000 km. Nordsøen rundt …!!!
  Rigtig god tur fremover…vi følger dig her på nettet.

  Grethe og Viggo + Palle fra “Pubben i Oksbøl”

  1. Hej
   Det var en go stund vi hade på puben som gav mig energi till fortsatt trampande. Kom till Esbjerg.
   Maggi
   Cykeltant

 3. Så inspirerande att träffa dig på båten från Varberg till Grenå imorse! Blev det inte riktig sommar-värme på eftermiddagen efter vi ‘landat’?!? Hoppas det gav dig en bra start på ditt stora äventyr. Inte utan att jag är lite avundsjuk på dig nu ikväll när jag tänker på hur du kan ha det i ditt tält denna första natt.

  Det är verkligen jätte-tufft av dig att förverkliga dina cykel-drömmar! Tänk så många underbara upplevelser du kommer att få vara med om. Minnen att spara tills när vintermörkret faller på. Hurra för dig!

 4. Hellojsan 🙂

  Du är imponerande vännen! 🙂 Hoppas att vi kan träffas snart igen. Nu blir jag också snart Helsingborgare och det ska bli riktigt kul 🙂

  Kram på dig så länge!
  Jonas

Kommentarer inaktiverade.