Kragerø fortsättning

10 juli

Det finns så mycket att titta på i Kragerø. Jag vandrar runt på de smala gatorna. Theodor Kittelsen växte upp här och hans barndomshem är ett museum med en utställning av delar av hans verk.

2016-07-07 17.31.382016-07-07 17.32.422016-07-07 17.33.16

2016-07-07 17.40.022016-07-07 17.41.052016-07-07 17.43.222016-07-07 17.35.352016-07-07 18.00.542016-07-07 17.45.312016-07-07 17.36.55

Jag läser att Kittelsen illustrerat många norska folksagor. Naturen har varit en av hans inspirationskällor. Han är en ny trevlig bekantskap för mig.

6 reaktioner till “Kragerø fortsättning”

 1. Att vara ensam när man reser kan vara bra ibland eller hur? Man får själv bestämma vad man vill göra och hur länge man vill göra det. Massa nya upplevelser och kunskaper. Du är verkligen privilegierade att få den möjligheten Maggi och tack för att du delar dessa med oss Det. Allt gott, Jnthn.

  1. Resa själv är nyttigt för mig. Kan inte smita undan och gömma mig bakom någon annan. Lär mig en massa om mig själv. Jag känner mig verkligen priviligierad som upplever allt detta. Tur att jag kommer iväg på mina “små” äventyr. Läste lite från förra sommarens cykling. Oj vilken grej det var! Önskar jag skrivit mer och fotat mer. Ska försöka göra resten av denna sommaren. Tycker inte det är intressant när jag är mitt uppe i äventyret men efteråt, wow.
   Må så gott

 2. Så roligt att se! Kittelsen påminner ju väldigt mycket om vår John Bauer! De har ju verkat samtidigt så endera kopierar den ene den andre eller så var det väl den tidens genre.
  Här har det varit en händelse/kulturfattig helg. Var rätt seg igår efter “vinbonanzan” i fredags. Laddade frysen med kycklingpannbiffar á la Lena men annars bara slappande då det trista vädret håller i sej. Idag skurade jag badrummet (o den förhatliga brunnen), gjorde rent i o bakom hörnskåpet i köket men sen har det åter bara blivit fåtöljen och en bok. Min följetång med Bredbandsbolaget fortsätter o nu bjuder dom mej på en “tjänstefördelare” för 695 spänn som jag behöver till bredbandsuttaget, förutom att de redan lovat bjuda på en hårddisk till en tv-box som gör det möjligt att spela in, för 699 kr! Fortsätter det så här har jag väl snart en ny tv också!!!
  Nu är nog pastan klar, sen är det bara att ytterligare varva ner inför ännu en arbetsvecka i regnets tecken är jag rädd!
  Ta väl hand om dej! Kram

  1. “Tjänstefördelare”!? Driver de med dig? Det är något de har hittat på för att binda upp dig som kund tror jag. Kjell o Co har säkert en lösning. Köp tvboxen från de som levererar Viskans tv så slipper du Bredbandsbolagets tramsande, de verkar inte riktigt kloka
   Bauer och Kittelsen är lite av samma anda tyckte jag också. Har varit väldigt kulturell i Kragerø, där fanns massor.
   Skönt höra du tar det lite lugnt på helgen.
   kram

   1. Ha, ha, nej “tjänstefördelare” är helt enkelt en fördelningsdosa så att man kan koppla in flera apparater i bredbandsuttaget (köpes hos Öresundskraft) o nu får jag det ju gratis så det är ok! Vill bara ha den satans boxen för att kunna spela in program, dessutom får jag hd-tv, alltså bättre bild o ljud + en hel drös med kanaler i “prova-på-paketet”. Det sistnämnda är jag inte intresserad av men att kunna spela in en hel serie t.ex utan att behöva passa tider m.m det gillar jag. Gôtt att ha i vinter…!
    Kram

Kommentarer inaktiverade.