Strömstad

Med friska utvilade trampningar ger vi oss iväg, äntligen. Vägen till Strömstad ska vara lätt som en plätt, bara rakt fram hela tiden. Plötsligt befinner jag mig i Tanumshede som jag planerat undvika. Svårt att hitta rätt utan karta så jag har missat avtagsvägen som skyltar mot vadvetjag. Det blir en extrarunda runt om Tanumshede för att komma på rätt spår igen.

Screenshot_2016-06-23-19-49-12

Det röda spåret längst till vänster är jag. Lilla extra rundan syns bra, säkert en mil eller två kändes den som.

Vägen är härlig och vädret fint.

2016-06-23 17.21.14

Det både hörs och märks att jag närmar mig Norge

2016-06-23 17.20.45

Skylt strax innan Tanumshede.

Där träffar jag på en trevlig kvinna som reder ut väderstrecken i allmännhet för mig och i synnerhet tillståndet i världen .  Ett av dessa underbara möte med fantastiska människor jag gör på mina cykel resor.  Hej  Monika, var rädd om dig och tack för hjälpen.

Hyr en campingstuga för natten på Strömstad camping.


2016-06-23 17.24.17

2016-06-23 17.25.16

2016-06-23 17.26.16

Stackars Fina får stå ute. Molnen tornar upp sig i bakgrunden och det regnade på natten.  Kändes skönt att vara inomhus.

Nästa dag, fredag skiner solen igen och jag sätter upp tältet.

2016-06-23 17.27.10

Campingen är full av norska jättehusbilar som tittar ner på mig från sina hyllor.

2016-06-23 17.26.43

På kvällen är det fest. Man måste ju äta räkor när man är i Strömstad.

2016-06-23 17.29.48

Vinet smakar inte lika gott som vanligt ur min kåsa. Jag kanske ska utöka packningen med ett vinglas?

2016-06-23 17.30.17

Strömstadsidyll.

Sista sträckan till Norge ser svår ut på kartan med höga backar att ta sig upp för. Jag vill dessutom cykla närmaste vägen och inte följa cykelleden.  Då blir det till att återigen följa gamla E6, där man delar utrymme på den smala vägen med bilarna.  Det är tungt att hålla Fina stadig i den kampen. Ibland känner jag suset av bilens backspegel på armen.  Det blir en natt på motell vid värsta köpcentret en bit från Svinesund.

2016-06-23 17.30.41

Fina, Hotellcykel.

MÅ så gott,

vi hörs från Norge

4 reaktioner till “Strömstad”

  1. Vilken gullig liten stuga! Nu skriver jag ju detta i efterhand och vet att du klarat dig över gränsen till Norge. Du är en riktig järnlady och min idol. Undrar om jag hade fixat detta så bra som du? Kram’

    1. Det är någon sorts uthus eller lada, inget hus att bo i. Tack för pepp

  2. Tänkte faktiskt på dej igår kväll när jag stod mitt i smeten bland tusentals andra o trängdes o svettades på innerplan på Parken i Köpenhamn o såg Springsteen. Hade nog bytt med dej på stående (tyvärr) fot om jag kunnat. Taket var på, luften var tung, utrymmet minimalt så både rygg o fötter skrek om nåd… Men Bruce var bra, bandet tajt som vanligt o stämningen hög. Dock: aldrig mer en stor konsert utan sittplatsbiljett!!! Sen blev det värre… Efter en “golgatavandring” i abnorm trängsel som kändes som en evighet med den värkande kroppen hann vi med tåget kl.00.28.. “Tåget går endast till Snekkersten p.g.a. banarbete men buss skall komma om 5 min”. Inte fan kom det nån buss!!! Vi var många frustrerade svenskar (o en o annan dansk) som stod i ett öde Snekkersten o hade ingen susning om hur problemet skulle lösas.. Till slut, efter kanske 45 min dök den upp o vi kom till Helsingör 02.05, alltså missade vi precis en färja o fick vänta till 03.00. Äntligen hemma fanns 2 taxi på “Knutan”, då gick jag hem. Bara tanken på att vänta bland folk med armbågar gav mej ett nytt energipåslag. Kan lugnt konstatera att en cykelsemester inte verkar så dumt vid närmare eftertanke!!! Kram o Glad midsommar!

    1. Är avis ändå på dig även om det verkade jobbigt. Tänk Bruce i verkligheten. Upplevelse god som någon. Kram

Kommentarer inaktiverade.