Halland

 

Jag trampar på och njuter av det halländska landskapet.

Img_20160528_201943

Kattegattleden är väldigt bra skyltad nästan hela tiden. En och annan irrfärd händer ju alltid. Det får man räkna med.

Img_20160531_171325

Det kan jag kanske skylla på värmen. Jag är glad för motvinden för den svalkar. Det känns som midsommar och jag ser den första åkern med nyslaget hö.

Img_20160531_171332Img_20160531_171328

Solen gassar och det blir hett mellan bergknallarna. Jag stannar vid en busskur och byter till lättare klädsel. Nej, det kom ingen bil.

Matställen och kaféer lyser med sin frånvaro. Jag passerar skog, berg, åkrar och enstaka gårdar.  Slutligen kommer jag till Fjärås och svänger in på Fjärås centrum. Där finns en restaurang för äldreboendet men den är även öppen för allmänheten. Den trevliga personalen serverar mig jättegod kycklinggryta och jag orkar fortsätta färden. Tack!

Img_20160531_171338

Okänd bro någonstans på väg till Kungsbacka som är mitt närmaste mål. Utmattad och närmare värmeslag stapplar jag in på turistbyrå.  Tyvärr har man inte upptäckt att världen fortsätter utanför stadens gränser så de kan inte hjälpa mig med information av värde angående övernattning. På ren vilja tar jag mig till Gottskär hotell och spräcker budgeten för övernattningar.  Rummet är bra och sängen toppenskön. Jag klär upp mig i den lilla prickiga, målar ögonfransen  och unnar mig en middag i restaurangen.

Img_20160531_171347

Jag gillar hotellets design och den supertrevliga och serviceminded personalen. Här hade jag kunnat stanna flera nätter. Synd bara att det inte ingår i en cykeltants budget. En jättesöt liten  hotellhund finns också. Han är mest intresserad av mat och bryr sig inte så mycket om gästerna.

Imorgon ska det bli lika varmt. Undrar hur många mil jag orkar cykla.

2 reaktioner till “Halland”

 1. Härligt att höra att du redan fått användning för din finklänning och mascara! : )
  I förra veckan tackade vi av en kollega som men sin sambo ska ut och cykla i världen. Första långetappen är ner mot Spanien och sedan ska de flyga över till det stora landet i Väst och fortsätta färden. Kollegan var mäkta imponerade över att du cyklar på egen hand! En klapp på axeln ; )
  Ta hand om dig i värmen. I helgen badade jag med kidsen och E höll på att aldrig komma upp ur vattnet.
  Kramar!

 2. Ha, ha, du är ju för rolig! Hur i h-e kan man uppskatta MOTVIND??? Men du har ju i alla fall bättre tur med vädret än sist då du fick kämpa mot ishavsvindar o regn!
  “Väderförstårsigpåarna” förutspår regn o åska varje dag men solen ger sej inte o jag njuuuuter! Har badat i Lerhamn idag, ätit middag hos en vän i Höganäs o nu insuper jag doften från min grandiosa kaprifol. Livet är underbart!
  Kram min vän, tänker på dej o väntar ivrigt på nästa “bulletin”!

Kommentarer inaktiverade.