Harlingen

Hej alla medresenärer

Jag lämnar Jantina och hennes B&B stärkt till både kropp och själ för att cykla vidare ut mot kusten. Närmaste målet är Harlingen där invallningen av IJsselmeer  börjar eller slutar, vilket man vill,  10 – 15 km söderut . Avslutsdiket heter det fritt översatt.

Cyklar än en gång genom Leeuwarden och vinkar adjö.

2015-07-19 17.32.12
                               Kyrkan såg ut som lutande tornet i Pisa.

2015-07-19 17.32.54
                           Stora fina jordbruk ligger längs cykelbanan.

2015-07-19 17.35.22

Nederländska tänkande angående infrastruktur. Närmast i bild Fina på cykelbanan.  Bilen kör på gamla huvudvägen, kallas idag B – väg, oftast max 60 km/tim.  Långt borta vid väderkvarnen syns trafiken på vad som i Sverige motsvaras av motortrafikled.  Där får man inte cykla i Holland heller har jag lärt mig. En fil i vardera riktning. Ibland går cykelbanan på B – vägen. Verkar som om man tänker igenom och planerar för alla typer av trafik när man bygger nya vägar. Cykeln har samma status som motortrafiken. Det gillar jag. Önskar fler länder tänkte så.

2015-07-19 17.37.55

Kommer till Franken.  Där är så fint så jag nästan trillar av Fina. Jag brukar få tips om trevliga platser men denna var jag helt oförberedd på.

2015-07-19 17.41.08

Och så har de något av det godaste kaffe jag druckit på länge. Det är vispgrädde i lilla skålen uppe till vänster.

2015-07-19 17.41.47

Blomsteräng mellan körbanorna.

2015-07-19 17.43.20

Första riktiga stranden jag ser i Nederländerna och vid Nordsjön också. Promenad uppe på vallen utanför campingen för att röra lite på mig. En camping utan gästkök och uppehållsrum. Jag blev alldeles paff. Min tältgranne cyklar norrut och säger att så är det överallt söderut. Eget toapapper ska man ha också! Av en slump var jag försedd.

2015-07-19 17.45.182015-07-19 17.46.12

2015-07-19 17.47.06På kvällen cyklar jag in till Harlingens centrum. Längs infarten/kanalen har man byggt nya hus som har drag av den gamla bebyggelsen.


2015-07-19 17.48.11

I city är det årets marknad till 19.00, en helt vanlig torsdag. Fullt med olika stånd längs kanalen, fullt på serveringarna, massor med människor och kören sjöng för fullt allt från Beatles till tysk oumpaoumpa. De sydamerikanska indianerna hade ett stånd med saker jag kände igen från svenska marknader.

Jag har tur som råkar på sådana här arrangemang. Denna cykelresa är tuff och kämpig många gånger men oj så rolig.

 

3 reaktioner till “Harlingen”

 1. Jag trodde att den var klar eftersom det skrivits så mycket om den nu..??!!!
  Här har det varit ännu en dag med lite sol, lite regn o så da capo på det ett par varv. Vi var ett gäng på 7 pers som sammanstrålade o åt på ett ganska nyöppnat ställe “Paolo”, italienskt, gott, bra priser på Stortorget. Satt ute i solen o när vi reste oss o gick mot bluesen på Konsul Olssons kom regnet. Det var ett “snällt” regn så vi kunde njuta av Bo Wilson ändå!
  Kram

 2. Gammal skåpmat för en cykeltant.
  Den leden ingår i Nordsjön runt och Sverige har äntligen kommit loss. Har varit på planeringsstadiet i 15 år! Den är inte riktigt helt klar, finns bitar där man inte kommer överens men många har investerat och vill inte vänta längre. Sverige har dåligt rykte bland cykelturister. Inte konstigt. Vi är långt efter i utvecklingen.
  Ojdå, nu gick jag igång. Är lätt engagerad i ämnet ?
  Kram

 3. Du verkar ha hur kul som helst nu o det är du värd! Vet inte om du hört talas om det men en sprillans ny cykelled mellan Helsingborg o Göteborg är nyligen invigd, kan kanske intressera “Cykeltanten”?
  Kram

Kommentarer inaktiverade.