Mot kusten

Dags att ge sig iväg på fullastad Fina.

Gårdagens cykling känns i kroppen och jag är inte helt bekväm med Fina ännu. Det krävs några km till innan vi blir ett igen.

Utfarten från Amsterdam är vacker och jag blir snart nästan ensam på cykelbanan. Skönt att lämna det stressiga Amsterdam.

Konst är aldrig långt borta och finns ibland på de mest oväntade ställen.

Halvvägs mot kusten stannar jag i Halvweg för en glass,  Det blir en Magnum med jordnötssmör. Gottgotteligottgott.

Nere på stranden är det fullt med små hytter kilometer efter kilometer. På andra sidan cykelbanan finns otaliga snabbmatsbilar och hotell, hotell, hotell.Orterna verkar vara typiska semesterorter som överbefolkas på sommaren.

Motvinden är inte kul så jag väljer cykelleden inne bland klitterna. Det blev en tuff färd på 5-6 km. Luften stod stilla och det var varmt, väldigt varmt. Det gick åt 1,5 L vatten på den halva milen. Backigt var det också.

Jag fortsätter till närmaste camping. Det är lite skog och skuggigt dit och jag känner att det behöver jag efter hettan i klitterna.

Jag har inte planerat för egen matlagning, så på morgonen blir det en glutenfri frukost på närmaste restaurang.

En smoothie för 4€. Inte mycket för en cyklande tant så nu beger jag mig till Den Haag. En större stad med större utbud och ett vandrarhem där jag bokat 2 nätter.

Må så gott

3 reaktioner till “Mot kusten”

  1. En ynka smoothie? inte mycket energi att lagra där. Säger jag som blir vrååålhungrig de dagar jag cyklar….

  2. Heja Maggi! Cykla på och tack för att vi får dela dina äventyr. Här är jag och ligger lata mej efter en känslomässig ansträngande dag. (I positivbemärkelse) I temps på över 40… Hade varit kul att cykla i Indien. Nej, nu är du som gäller. Va rädd om dej (och järnhästen)??Jnthn Hoppas det blir medvind. Se fram emot att höra on Prag.

    1. Ständig motvind är vad som gäller för trötta cyklister trots önskan om medvind. Ta det lugnt på ditt äventyr och var rädd om dig. Kram

Kommentarer inaktiverade.