Hettan fortsätter och så gör jag.

Jag ska följa cykelbanan längs en kanal från Woodhall Spa och sedan ge mig ut på småvägar. Jag har skrivit upp namnen på byarna jag ska passera. Hoppas bara att det fungerar så det inte blir alltför mycket irrande runt.

Vägen längs kanalen är härlig. Tyvärr är det för varmt för att fåglarna ska orka kvittra annars är detta precis min njutningscykling.

Cykelbanan går på ett gammalt järnvägsspår. Det märks att man lagt ner lite arbete på den. Konstverk dyker upp lite varstans.

Pumphuset påminner om att kanalsystemet måste skötas än idag. 

Hettan håller på att ta kål på mig. Efter att jag lämnat kanalen och cykelbanan är det platt, öde och ingenstans att komma undan solen. Ingen trafik och bara åkermark runt om.  Långt om länge, ca 10 km, en evighet känns det som kommer jag fram till Market Rasen som visar sig vara ännu en söt stad med äldre stadskärna och fina butiker.

Kissemissen ville inte bli klappad utan vände sig bara om efter att gett mig en överlägsen blick.

 

De röda telefonkioskerna finns kvar även ..om de har en annan funktion idag.

Mer eller mindre halvdöd hittar jag äntligen en pub, The Nags Head i Bardney. De har väldigt god cocacola. Passar på att äta lunch. Carol som sköter om puben och Glen, kund engagerar sig i att hjälpa mig hitta en sovplats. Närmaste verkar vara i grannbyn. Carol ringer och kollar och de har ett ledigt rum. Bara 10 km till att cykla. De ber mig att vänta lite medan John dricker upp så kör han mig! Han har redan lastat in Fina. John driver ett boende för personer med demens. Hans boende är ett av två i hela Lincolnshire som har guldutmärkelse.

Vilka underbara människor det finns. Tack Carol, Glen och John.

Nästa dag fortsätter hettan och jag.


Dags för lite eftermiddagskaffe. I Howsham har Clayton sitt café Clayton som heter något annat,  känner till ett B&B i närheten och jag sätter av dit i full fart i värmen.

The Old Barn ligger ungefär mitt emellan Howsham och Brigg är underbart. Härligt rum med egen ingång, fantastiskt badrum, wifi, tv alla faciliteter man väntar sig på ett bra B&B och det kanske viktigaste, jättetrevligt värdpar Ruth och Tom Fowler. De har renoverat och byggt upp resterna av en bondgård till något väldigt fint.

http://www.theoldbarn-bnb.co.uk/

Det är säsong för de roliga solbrännorna.

Fina måste få ett nytt däck. En punktering närmar sig. Tom, värden på The Old Barn, lastar in Fina i sin bil och kör oss till Brigg och Sherwoods cykelbutik. Jag promenerar i staden medan mr Sherwood mekar med Fina.

Det är marknadsdag i Brigg och mycket folk är ute.

Ruth kommer och hämtar mig när Fina är klar, nyservad och nytt däck. En bra butik, Sherwoods cyklar.

Det här är Seb den absolut lyckligaste hunden i hela världen och som älskar alla människor, helt omedveten om sin storlek. Seb och Ruth Tom och fullpackad Fina

Min uteplats. Tycker det är fint att Vallmon får växa hur den vill.

Må så gott

14 reaktioner till “Hettan fortsätter och så gör jag.”

 1. Hoppas att hettan har börjat ge med sig. Här i gamla Hbg är det tryckande varmt idag (fredag 7 juli) och åskan hänger i luften. När du är klar med Theresa Mays domäner, föreslår jag att du tar en tripp till Lars Lökke Rasmussens ostligaste utpost; Bornholm. Ön är mycket lämplig för cykelturer, åtminstone var den det när jag senast hade den äran 1958. Hur som helst – mkt trevligt att läsa om dina inlägg i Cykeltanten! Ha det bra, Maggi! Hälsningar: Björn

  1. Har redan lämnat Theresa i sticket och är i mitt älskade Nederländerna för att slowly going Home.
   Alltså Bornholm-kom igen Björn. En gammal utcyklad ö. ??
   Tala om Ærø. Det är något det.
   Har varit lite slö med att skriva inlägg men håller på med nästa nu. Regnet började ösa ner för en vecka – 10 dagar sen. Brittiska ön kommer kanske att drunkna.
   Ha det bra, var rädd om dig.
   Maggi

 2. Hej stora syster,
  lotta barattare om din blogg sa fick ju givetvis kolla upp dig. Sa roligt att se otroligt fina bilder och hora vilka trevliga manniskor du träffar pa.

  Aker till Irland pa Fredag, inget cyklande for mig utan vi kor runt med bil. Fast det ar inte att saga att jag inte kan cykla!!

  xxK

  1. Hej lilla syster!
   Så roligt du hittat till Cykeltanten. Osis att jag är på väg hem i sakta mak annars hads vi kunnat ses på något trevligt ställe på Irland. ? Där är så vackert. Önskar en trevlig resa och fortsätt läsa Cykeltanten.
   Xxx
   Storasyster

   1. Oh svar alleredan ?

    Är du på väg hem till Sverige? När är nästa cykel äventyr?

    Jag har bookmarked din blogg på min data för framtida läsning

    Min söta kära vovve dog förra året helt plötsligt. Samma kväll som vi skulle åkt till Dublin. Jag fick stanna hemma.

    Phil åkte igår, lite business. Vi ska turista när jag kommer.

    Det blir att klara vänster traffiken med växlad bil ?

    Jag har öppnat facebook igen after att stängt mitt konto för 5-6 år sedan

    Fast det finns ingen ingo där. Om du snvänder Instagram så kan du see bilder om mig o familj på Ksheib

    xxK

    1. Var försiktiga i trafiken. Hoppas irländarna kör lite bättre än engelsmännen som är fullständigt helgalna.
     Jag är på väg hem i lite lugn takt.Både jag och Fina min cykel, har varit utsätta för diverse och är inte i vår bästa form. Åker till Haag idag för att titta på Flicka med pärlörhänge.
     Kollat ditt Insta, väldigt vad du äter ??men kul ändå.
     Trevlig semester, take care

 3. Var försiktigt i solen Maggie.
  Tack för att du delar dina bilder med oss. Så skoj att få vara med. Va rädd om dej. Kram Bodil & Jnthn

 4. Vilken härlig bränna, Maggi! Tur att du inte har soleksem som jag. Det finns så många fina människor i världen, blir man extra medveten om när man beger sig ut som du gör. Stor kram! ?

 5. Håller med Lena, cykelbrännan är i en klass för sig! : )
  Landsbygden bjuder fortsättningsvis på underbara, hjälpsamma och vänliga människor. Ljuvligt! Mer vänlighet åt folket!
  Sista dagen idag! YES. Ikväll blir det rabarber- och jordgubbspaj.
  Kram!

  1. Landsbygden verkar vara fylld av underbart vänliga människor. Verkliga förebilder.
   Äntligen sista dagen innan stora S. Härligt. Önskar dig sovmorgnar och mysigt väder.
   Kram

 6. Ha, ha vilken läcker bränna, gillart! Här riskerar en ingen sån precis i detta höstliknande väder. Blåsigt som attan o mest grått. Så rätt du gjorde som drog iväg för även om du drabbas av skitväder så upplever du ju nya saker/människor hela tiden! Kram?

  1. Tänker på mina möten och upplevelser i de kämpiga regn/motvind/uppförsbackar-stunderna. Kunde ju suttit hemma och tittat på TV hela dagarna i stället för att vara ute på äventyr.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.