Countryside fortsättning

Värmeböljan håller i sig och jag fortsätter min cykelfärd. Jag har vilat två dagar och känner mig redo. Siktar mot Woodhall Spa, en liten stad som ska vara väldigt fin. Den har fått utmärkelsen “bäst bevarade ort” två år i rad.

 

Det är hett, riktigt hett, så jag blir glad över sådana här partier eller när solen går i moln.

Kanalen ger också lite svalka.

Någonstans längs vägen. denna varma dag ser jag plötsligt fullt med bilar parkerade vid ett hus. En skylt säger : Jordgubbste idag. Jag har nästan slut på vatten och bromsar in. En dam bjuder in mig på en kopp te och jag kommer in i en sal full med äldre människor som spelar något med brickor, okänt för mig. Jag är så varm, svettig och trött att jag inte kan prata förrän efter två glas vatten. Alla är jätterara. Jag undrar bara, var kommer alla ifrån?  Det är ju en så öde trakt.

Woodhall Spa är inte alls vad jag föreställt mig.

fTyckte inte var så väldigt välbevarat. De flesta husen var i stort behov av renovering. I utkanten av staden däremot, där ligger Petwood Hotel som är helt magiskt. Byggt i början på 1900 och otroligt väl bevarat och underhållet. Under 2:a världskriget användes huset av militären, en flygbas låg i närheten. En skvadron från RAF, Dumbusters bodde här och rester av en av deras specialkonstruerade bomber finns i den otroliga parken. Jag drack te i det som var en mäss på den tiden. Huset var fantastiskt inomhus.  De fantastiska väggpanelerna skyddades under kriget av påspikade plywoodskivor. Tyvärr har jag inga foton från interiören, tror inte gästerna på hotellet ville vara med på bild. I den enormt välputsade trädgården fanns denna buske med tofs. Undrar vad det ska bli. I bakgrunden syns resterna av en av de studsande bomberna som Dumbusters använde.

Lite Ramlösa Brunn -aktigt.

Sagolikt.

Woodhall Spa heter så för att här låg ett spa som tyskarna bombade sönder totalt under 2:a världskriget. Man tror att de tog fel på Petwood och Woodhalls spa.

Må så gott

8 reaktioner till “Countryside fortsättning”

 1. Nu ser det ut som att du befinner dig mitt i den stora engelska skogen! Sherwood kanske ; ) Föreställer mig att det är vidunderligt vackert. ser fram emot nästa rapport med tillhörande bilder. Nu har jag två dagar kvar! Maxar in i det sista och har trotsat den skånska cirkulära vinden och cyklat till jobbet nu i två dagar. Har känt mig som en urvriden disktrasa när jag anlänt till skola/förskola för att hämta upp grabbarna. Personalen påstår jag ser sportig och pigg ut! : ))
  Må väl kompis!

  1. Heja dig som cyklar till jobbet. Funderat på SPD-pedaler? Hur äckligt som helst att lära sig men sedan toppen. Min högra har gått sönder och jag känner mig enbent utan den. Saknar dem enormt.
   Kan inte på något sätt föreställa mig dig som urvridrn disktrasa däremot energisk och sportig.
   Ta det lugnt, andas. Snart semester. Härligt komna tillbaks till barndomen och slippa alla uppkopplingar osv.
   Kramar

 2. Jösses, vad du cyklar! Kollade nyss BB. Värmen kanske har släppt lite : )
  Nu gör jag min sista arbetsvecka. Skönt. På måndag åker jag, barnen och mormor till Småland en vända. Närmare bestämt Urshult av alla ställen. Ska köra en vända i min barndom somrars spår. Bad i mörka sjöar, sol, regn och mygg. Härligt!

  1. Ja det gick bra att cykla idag, någorlunda med cykelbanor och inte alltför mycket uppför. Värmen har lagt sig någon annan stans. Cyklade i vindjacka idag. Regn i luften. Blev 48 km istället för planerade 25. Belönar mig med hotell (igen).
   Önskar dig en härlig semester. Urshult låter inte dumt. Något gott att se fram emot.
   Kramar

 3. Man nästan ser på bilderna hur varmt du har det. Puh! Vi hade mått fint av en liten bit bara av ditt väder. Men detta till trots hade vi en bra midsommarafton. Sill-lunch ute. Sen mot lekplats där alla barn o vuxna sprang av sig. Hem o bada. Sen grillning i ösregn! Vi knödde in oss i uterummet och åt till ljudet av smattrande regn mot taket. Rätt mysigt! Idag är vi allt lite slitna o barnen bråkar mer än brukligt. Nåja. Allt är relativt.
  Bra du dricker i värmen!
  Kram!

  1. Se mitt svar till Lena, ni räddade min midsommardag. Era kommentarer gjorde susen.
   Barnen ska vara extra bråkiga vissa dagar. Speciellt när föräldrarna är slitna. Det hör till ?
   Kramar

 4. Så vackert det är! Här har det varit en alldeles normal midsommar, d.v.s lite sol i förmiddags, sen regnskurar o tidvis blåsigt. Ingen grodhoppning för min del. Har varit i Höganäs hos Tina o Micke, Gunvor var oxå med, en trevlig kväll med god mat o roligt samtalande! Kram!???

  1. Låter som en väldigt trevlig midsommar tycker jag. Kände mig lite ensam och blev riktigt glad för din kommentar. Kramar

Kommentarer inaktiverade.