Historien om mitt cyklande liv

Det började med att jag köpte en sprillans ny cykel sommaren 2010. Helt ny. Cyklade runt inne i alla affärer som sålde cyklar för att känna på deras cyklar lite.  Det var riktigt roligt men stackars kunder som jag chockade. Tror inte det är särskilt vanligt att möta en cyklist i gångarna bland diverse varor. Alla jag provade kändes bättre än min gamla cykel som fungerade tack vare tape och snören och var färdig för skroten. Slutligen bestämde jag mig:

SAM_0352

Det gick fort att cykla, dubbelt så fort som på skrothögen. 20 min till stranden tjohej. Onödigt många växlar 7 st, tyckte jag. Lärde mig använda dem och började tänka att kanske sisådär 10 – 12 st vore vettigt.
Sadeln var inte gjord för min rumpa. En riktig pain in the ass. Kostade på mig en Brooks B17 sadel och det var en underbar investering. Jag satt som hemma i soffan.

Brooks B17

Det blev riktigt roligt att cykla. Det var inte bara ett transportmedel längre utan började bli en njutbart sätt att förflytta mig.

Utflykterna blev allt längre, till slut med övernattningar. Tält, väskor, kök – utrustningen utökades allteftersom. Jag dammsög internet på information och tips och råd. Hittade http:/travellingtwo.com som visade sig vara en guldgruva, perfekt för mig.

Såklart stod jag inför beslutet om ny cykel eller inte en dag. Stor investering som ska vara många mil.

Fortsættning føljer ……