May the force be with me

Hej mina medresenärer

Denna cykeltur har blivit en kamp mot naturens krafter. Jag har kämpat mig till Hirtshals i enorm motvind. Glöm inte mina 35 kg packning, nåja har nog minskat till 33 kg.

Tanken att sova i tält har jag övergivit. Det övergår min förmåga att sätta upp tältet i vinden. Det blir camping stugor,  vandrarhem och vad jag hittar.

Ovanpå detta så säger väder prognosen att det ska regna torsdag, fredag, lördag, söndag …..

Kanske har jag lite medvind idag. Då försöker jag cykla till Lökken. Med de senaste dagarnas takt blir det inte någon Nordsjön runt inte. Tur rundan finns kvar nästa år.

Träffade en tysk man som cyklar Västkustleden norrut. Han funderade på att ta tåget till Skagen på grund av vädret.

Leden från Bunken Strand var vacker. Gick genom skogar och hedlandskap .  Passerade Råbjerg Mile på läsidan. Där såg jag hur den vandrar.

DSCN0182DSCN0181DSCN0179DSCN0180 Efter hela 17 km vacklade jag in på Skiverens camping där de hade ledig stuga tack och lov.

Gårdagens etapp gick till Hirtshals via fortsatt vackert landskap med skog på ena sidan av leden och hed på andra sidan. Längre bort följer klitterna. Vid lugna platser var det varmt och skönt som en bättre sommardag. En bit av leden inne i skogen var höga, stora jordkällare.  Ingångarna var numrerade. Var kanske något militärtisk kvarleva från andra världskriget.DSCN0183

Blommande ginst lyser upp i skogen. Verkar som om den växer vilt här.

 

Önska mig medvind och uppehåll inför dagens strapatser.

 

3 reaktioner till “May the force be with me”

 1. God morgon kompis!
  Ser på BB att du tagit dig förbi Lökken! Inte illa om nu väderleksprognosen du rapporterade om tidigare i veckan varit korrekt.
  Här hemma blåser det massor (som om det är nya nyheter) men med tanke på de planteringar jag gjort i trädgården på sistone är jag väldigt mycket mer än vanligt uppmärksam på väder och vind.
  Idag är det fredag! Håller du ordning på dagarna eller flyter de ihop?
  Må gott min vän!
  kram!

 2. Kan bara hålla med Ulrika, fy fan vad du testas! Så här kallt, blåsigt o regnigt minns jag inte när det var senast i slutet av maj. Tycker att det är kämpigt som attan att jobba nu, att cykla med 35 kg packning finns inte ens i mina mardrömmar… Ändå hoppas jag att du fortsätter kämpa, önskar av hela mitt hjärta att du får lite medvind på alla plan min vän! Du är så värd att få fullfölja din dröm o jag tror att du skulle ångra dej om du bryter innan det är “totalkört”. Hur du än gör har du min fulla respekt!!!
  Kram!

 3. Ja, kära värld vad du testas! Tålamod, ork, kraft och ekonomi. Jag försökte göra en donering idag men IT-stödet i den kommunala malmöitiska världen är sisådär så jag gör nytt försök hemifrån.
  Jag har varit inne och nere i en av dessa numrerade bunkrar och det är som du gissar från 2:a världskriget. Det var en underlig och kuslig känsla att tänka på att soldaterna låg där i väntan på “tysken”….

  Jag gör vad jag kan för att önska dig kraftig medvind (el just nu kanske det räcker med önskan om ingen motvind) och uppehåll. Att ta tåget en bit söderut skadar väl ingen?
  Många kramar!

Kommentarer inaktiverade.