Pingsten

Hej mina medresenärer!

Jag lämnar Skagen och Bunken Strand camping i morgon. Bunken är ännu en camping jag ger ?????. Toppskick,  snyggt o trevligt. Lånade ut ett täcke till mig 2:a natten i tält för att jag inte skulle frysa ihjäl.

Här är så vacker natur så jag blir alldeles lyrisk. Om någon vecka eller så kommer jag att stoppa in bilder i texten. Nu bara skriver jag.

DSCN0176

Pingstafton cyklade jag in till Skagen för att turista. En lätt liten tur på 1 mil ca i värsta motvinden. No problems det blir medvind hem. Tji fick jag, vinden hade vänt och det blev dubbel kamp.

DSCN0130DSCN0131

 

Leden in  till Skagen var så vacker att jag njöt trots vinden. Mötte många danska cykelsällskap. Lite här och var på rastplatser satt man och picknickade. Jag tog omvägen till Den Tillsandade Kirken. Gick upp allra högst i tornet på klaustrofobisk trappa. Tog den baklänges ner.

DSCN0133DSCN0137

Svalorna bodde på näst högsta våningen. Ingen av dem ville vara med påbild.

DSCN0140

Utsikt från översta våningen.

DSCN0141

En liten ljugande mitt i solen.

Väl i Skagen började hungern tala till mig. Gick längs gågatan, mycket folk och många öppna butiker. Så många klädbutiker det finns på en sådan liten ort. Kommer fram till ett torg och musik dånar. Lunchar i solen på torget till Vad gör vi nu, lille du och andra Gasolin/Kim Larsen låtar. Ett lokalt band med stor speglädje. Gissa om jag njöt .

DSCN0142

Är man i Skagen måste man ut på Grenen. Fina fick inte följa med hela vägen så jag gick i blåsten de sista 5 km ut. Jag blev än en gång tagen av naturen. Kändes mäktigt att ser Kattegatt och Skagerack slår ihop. Jag var ganska trött så det blev traktorfärd tillbaks.

DSCN0143

Minne från 2:a världskriget på väg ut till Grenen.

DSCN0152DSCN0155-1

Hoppade på Fina och vår färd till Bunken Camping började. Väl ute på heden igen bland klitterna mötte vi flera av sällskapen vi mött tidigare. Två gånger måste jag styra ut i terrängen för att undgå att krocka med glada livade cyklister. Några sällskap satt kvar ute på rakt platserna och dansade och sjöng. Jag blev inbjuden till en av festerna och stannade en stund. Vägen hem krävde sin kvinna. Det blev 4 mil i motvind på min tänkta slappisdag.DSCN0132

Idag fortsatte jag turistandet. Cyklade till Kanderenden för att titta på kandestener. Ett speciellt naturområde som är fullt av klitter och speciella stenar på stranden.

DSCN0157DSCN0156Därefter blev det Råbjerg Mile, den vandrande sanddynen. Ingen liten sandhög. Uppe på den förstod jag hur lätt det skulle vara att gå vilse i en öken. Än en gång naturen, naturen, naturen.

DSCN0173DSCN0167DSCN0169DSCN0168DSCN0171DSCN0172DSCN0174DSCN0175

Jag (eller mina fötter) bara älskar mina Keensandaler. Bästa, skönaste sandaler jag haft. Enda nackdelen jag kommit på hittills är att mina fötter kommer att få väldigt rolig solbränna. Om det blir sol  …..

 

Nu väntar nya vägar imorgon. Väskorna är packade. Jag har nått etapp 1 på min resa och följt Östkusten,  cykelled 5. Nu överger jag 5:an och kommer att följa 1:an, Västkustleden.

Hur det kommer att bli med internet de närmaste dagarna vet jag inte men ge inte upp. Jag återkommer.

 

Det har funnits stunder när jag tvivlat på att jag skulle nå Skagen. Nu har jag gjort det!

Vi ses

 

4 reaktioner till “Pingsten”

 1. Funderar mycket på hur/om jag kommer att förändras och mina prioriteringar av denna upplevelse. Kommer att rapporteras om på ett eller annat sätt ?

 2. Vilken resa du är ute på, och än är det ju bara början! Som jag skrev i ett mail till dej så har jag länge velat till Skagen och jag ska ta mej dit men det blir nog på ett bekvämare sätt, tycker ju att 5 km i motvind till (o från – always) jobbet är jobbigt nog!
  Ha en fortsatt fantastisk resa, ser som alltid fram emot dina rapporter!
  Kram!!!

  1. Hej Lena!
   Lovar,Skagen är värd en resa men bättre tur med vädret
   kram

 3. Gud så härligt det låter! Min och Niclas första gemensamma semester var en mer stillsam variant (läs bil) men mot Skagen, tillsandande Kirken och den danska öknen for vi! Och upp i tornet var vi också. Du har fått andra perspektiv på vad som är långt och vad som är en liten “turisttur”, låter det som. Undrar om dina referenser kommer att ändras under resan? Det tror jag : )
  Du har nått ditt första mål! Grattis kompis. Nu nästa. Klokt att dela in i småbitar.
  Danmark och danskarna verkar ju göra vad de kan för att leva upp till allas våra fördomar om detta land. ; )
  Må väl och cykla lugnt!

Kommentarer inaktiverade.