Hadsund vid Mariagerfjorden

Efter alla iskalla nätter utan mycket sömn tar jag en “donationsnatt” på ett B&B. Dyrt för mig men lyxigt. Riktig säng med lakan, bra utrustat kök, kamin jag eldar för fullt i med hopp om satt bli varm. Fritt wifi!!

Jag har försökt köpa ett danskt sim-kort till telefonen men inte lyckats. Verkar vara det mest ekonomiska alternativet. Kanske finns i Fredrikshavn nästa och första större stad på min rutt.

Det är bäst att du sitter ner för nu ska jag krossa en myt, kanske måste du göra dig av med en fördom. Danmark är INTE ett platt lättcyklat land. Fy vilka backar  men också tjohej vilka nerförslut. Har kämpat med lååååånga backar på lägsta växel och branta backar jag gått uppför, dragande och slitande på Fina. Ibland har jag delat dem i småbitar och tagit sats för nästa bit. I den värsta idag funderade jag att bära upp väskorna för sig i två omgångar och  leda upp Fina till sist.

Jag har lagat kamera och telefon?. Tyvärr saknas bilderna från de första dagarna. Här kommer lite från de senaste dagarna

Img_20150514_201153


Kabelfärja över Randers fjord. Tog 10 min kostade 20 kr. De bjöd på kaffe. Jag hann bara hälla upp. Tog det med mig och tittade på när bilarna körde ombord.

Img_20150514_201138

                                               Ska ni ha fest eller?

Img_20150514_201135Lite primitivt men om det funnits vatten, toalett, varit flugfritt  så varför inte? Var vackert runt om och nära stranden.

Img_20150514_201129
Lång härlig nerförsbacke. Belöning efter en uppför. Ett undantag att leden går på så här trafikerad väg. Oftast asfalterade småvägar.

Lycka är att inte frysa. Hur överlevde man förr?

Lycka är att få träffa så många vänliga och trevliga människor som jag gjort på resan.

Må så gott vänner

En kommentar till “Hadsund vid Mariagerfjorden”

  1. Du verkar ha det slitigt men väldigt roligt!
    Kram/Lena

Kommentarer inaktiverade.