Hurra, solen lyser!

Äntligen känns det som. Solen lyser från en underbart blå himmel. Inte ett moln inom synhåll. Jag kommer iväg och siktar på en camping i närheten av Sandefjord.

Screenshot_2016-07-04-17-36-18

Goggles har fel igen. Jag åkte inte bil utan jag gick.  En superjobbig dag med alltför många km och uppförsbackar. Jag hade planerat dåligt. Det fanns ingen som helst camping före Sandefjord och det slutade med att jag föll i säng på ett hotell centralt i staden.

Munch hus var öppet denna dagen så jag stannade till där.

2016-07-01 17.09.45

Detta är hans sovrum med hörnskåp fullt av grejs för att blanda till färg med.

I Tønsberg är det dags för lunch och jag parkerar Fina på torget.

2016-07-01 17.10.10

2016-07-01 17.10.40

Än en gång en skylt jag blir glad av. Dessutom lär jag mig att nu är jag i Vestfold fylke, Norges minsta fylke och har varit där sedan jag steg av färjan I Horten.

Äntligen kommer jag till Larvik. Där ska finnas en bemannad turistbyrå. Skogen, uppförsbackarna och trafiken sugen musten ur mig.  Den här dagen har cykelleden gått utmed bilvägen mesta delen.

2016-07-01 17.11.04

På jakt efter turistbyrå hittar jag lite annat. Detta finns utanför Larvik kulturs Böljan.

Larvik är en stad med branta backar så jag parkerar Fina nere vid stationen och går uppför till torget där turistbyrå ska finnas.

2016-07-01 17.11.34

Från Larvik går också färja till Hirtshals. Ska jag ta den?  Efter en kopp kaffe på turistbyrå och massor av information av den supertrevliga damen där, har jag återfått min reslust. Hon tipsar om buss till Helgeroa och sedan färja till Langesund. En lagom liten genväg.  Det blir ett äventyr i sig att åka buss med Fina.

 1. Finna ut vliken busshållplats jag ska stå vid.
 2. . Komma med bussen . Det är ok för cyklar om inga barnvagnar eller rullatorer åker med.
 3. Komma på bussen. Efter ok från chauffören ska jag själv lyfta in Fina i bussen.

 

2016-07-01 17.13.504. Jag klarade det! Biljetten kostade 21 nkr för mig och inget för Fina. Efter lite krångel har jag lyckats spänna fast Fina någorlunda. Det går undan och det är inte lämpligt stå upp i bussen.

5. Komma av bussen. Värre än att gå på. Tappar Fina med packning ner på marken. Ingen allvarligare skada sker men det är tungt den fullpackade Fina på rätt köl och jag skriker något fult till chauffören förskräckelse.

Natten och morgonen på Helgeroa camping är regnig. Ösregn. Första gången jag klarat av att packa ihop utan att allt blir blött. Jag är riktigt stolt. Tyvärr blir det ingen frukost. Det får jag fixa på färjan.

2016-07-01 17.11.57

Här går färjan genom Bukkesprånget som var så trångt att jag hade kunnat ta på bergväggen. Var kanske bra med rusket för det lär vara otäckt att se hur trångt det är. Skönt sitta inne i regnet och titta ut. Sitter insvept i en filt på färjan och tittar ut. Turen till Langesund tar en timme och lägger till på flera öar. 100 nkr för mig och 30 för Fina. På östoppen lämnas dagstidningarna och folk går på för att åka till Langesund för att veckohandla.

2016-07-01 17.12.52

Den beresta cykeln Fina på färjan. Snart är det bara flyg kvar somde na cykel inte färdats med.
2016-07-01 17.13.13

salongen där jag sitter under filten.2016-07-01 17.14.12

Norsk akutfrukost: jordnötssmör och vatten. Jag blev mätt

I Langesund hittar jag ett gästgiveri,  Victoriagården efter tips från lokalbefolkningen. Huset är från 1600-talet ursprungligen och har bevarats så gott det gått genom århundrade. I restaurangen träffar jag en feriejobbande svensk servitrisen och den svenske kocken kommer ut för en pratstund

 

 

6 reaktioner till “Hurra, solen lyser!”

 1. Att resa med barnvagn eller cykel är ett vågspel. Ofta får man förlita sig på andra människors välvilja och hjälpsamhet. Tur de är många : )
  Norsk akutfrukost – ser ju ändå ok ut. Kanske satt den gode Munch upp i sängen när han sov? Eller låg med i hopvikta ben.
  Cykla lugnt!

  1. Galeiodden fantastisk. Ger mod och styrka.
   Tänk vilka änglar man möter ute i vida världen.
   Akutfrukosten var i alla fall energirik. Har varit med om sämre.
   Ta det lugnt till o från jobbet. Håll ut, bara 3 dar kvar.
   kram

 2. Ja, vilka äventyr!!! Det måste ju stärka självkänslan nåt otroligt att fixa allt du måste ta ställning till bl.a. under din resa. Du behöver sannerligen inte skyltningen: “alla dessa dagar som kom o gick, inte visste jag att det var livet”!
  Kram!

  1. Mycket tänkvärt,vill ha det på pränt för att alltid komma ihåg.
   kram

 3. Vilka äventyr du är med om! Så avis på dig, hade också velat besöka Munchs hem.

  1. Det var ett litet sagohus. Så häftigt se vilken miljö han levde i.
   kram

Kommentarer inaktiverade.