Norge, Norge

Vi trampar fram genom den norska landsbygden.

2016-06-26 19.47.49

Cykelleden går lite snirkligt genom “förorten” till Moss. Längst ner efter en bromsabacke upptäcker jag att jag har missat cykelskyltningen. Grr morr.

2016-06-26 19.46.41Det var bara att se glad ut och slita upp Fina. Trodde ett tag att jag skulle vara tvungen att lasta av väskorna och bära upp dem för sig.

2016-06-26 19.47.262016-06-26 19.47.032016-06-26 19.46.16Lätt att missa  den skylten. Grannarna i tältet bredvid hade gjort detsamma.

Siktet är inställt på färjan Moss – Horten över Oslofjorden. Det tar 30 minuter så är jag i Vestfold fylke, Horten kommun.

2016-06-27 20.24.43

2016-06-27 20.24.15

Ingen risk man missar någon sevärdhet här inte.

Jag stannar i Borre. Vägen ner till campingen och hamnen ger en fin utsikt.

2016-06-26 19.45.18

Det ser nästan lite skånskt ut.

I Borre ligger Midgård historiskt center som jag besöker. Vägen dit går genom Borreparken med många vikingagravar, ett 40-tal i ett jättestort fornminnesområde.

2016-06-26 19.34.242016-06-26 19.34.03

På Midgård pågår en utställning om några speciella vikingar som bodde i Polen ungefär i ett träskland och vars kultur fanns kvar länge.

2016-06-26 19.33.142016-06-26 19.33.41

Det finns så mycket att lära sig. Denna cykelresa ger mig så mycket olika saker.  Nu börjar jag upptäcka ett land som jag vet alldeles för lite om.

 

10 reaktioner till “Norge, Norge”

 1. Kragerö!! Heja kompis! Fråga efter Birthe 🙂
  Detta måste vara en av de vackraste kuststräckorna att cykla! Men också jobbigaste. Hoppas skyltningen gått din väg.
  Nu har jag fem dagar kvar. I morgon kör vi barnen till farmor o farfar i Varberg. Glass, krabbfiske och bada i havet står på schemat. De behöver sommarlov nu.
  Kram!

 2. Hej Maggi! Såg just nu det du skrivit ovan. Vilka upplevelser. Bilder. Så många frestelser att inte hålla skemat. Cykla försiktigt.. Jnthn ?

 3. Alltid lika spännande att läsa dina inlägg och se bilder på vägen. Nästan som man är där med dig på resan. Hade varit kul att få följa med dig under ett dygn och få känna på det på riktigt. Men jag finns alltid med dig, det vet du. ?

 4. Kan bara helt o fullt instämma i Ulrikas kommentar förutom att jag bara har c:a 5 km till jobbet enkel väg (o tar oftast bilen om jag vet att jag har motvind hem!), men i övrigt så stämmer det!
  Stor Kram!

 5. Ja, skyltningen var ju riktigt bra. Om det inte vore för grönskan!? Ett sånt land. Norge. Massa saker jag inte heller visste. Tänk så nära oss och så lite vi vet. Tål att tänka på.
  Här hemma regnar det. Massor. Senaste veckornas ( månadernas?) icke-regnande kommer nu ner, ackumulerat. Nästa vecka när barnen är hos farmor o farfar ska jag testa att cykla till o från jobbet. 13,7 km enkel väg. Enligt Google. ? Återkommer med cykelrapport i miniformat. Du är en kämpe. Det vet du. Att dela upp din Nordsjön-Runt-dröm i delmål känns ju i sanning realistiskt.
  Många kramar.

  1. Alltid trevlig att läsa dina kommentarer Ulrika! Hoppas du får en fin sommar!

   1. Det är så gött med era kommentarer. Betyder jättemycket särskilt nu när jag känner mig sliten. Kram på er

  2. Så häftigt att cykla till o från jobbet Ullis. Kommer att gå som en dans. Bra regnkläder ett tips ?. Önskar medvind båda riktningarna. Blir härligt rensa hjärnan från jobbet och komma hem som en ny människa. Ser fram emot cykelrapport. Du kanske blir så biten att vi cyklar en runda tillsammans nästa sommar.
   kram

   1. Tack för tips! Från ett proffs till en amatör! : ) Har fnulat ut vägen fram till inre ringvägen. Sen behöver jag ta mig förbi den. Helst under då ; ) Idag på vägen hem ska jag reka vägen från jobbet till inre ringvägen. Sen får det lösa sig : )
    Upp på vinden i helgen och gräva fram lämplig rygga att packa div i.
    Cykla lugnt! kram!

Kommentarer inaktiverade.