Aj aj aj aj

Jag har blivit påkörd. Första olyckan och förhoppningsvis den enda på detta äventyr. Efter utflykten till pannkaksrestaurangen parkerade jag Fina utanför vandrarhemmet och vände mig om för att gå över cykelbanan. Det var mitt i rusningstrafiken. Då ser jag en mobilfibblande tjej som cyklar rakt mot mig. Jag skriker, hon tittar upp från mobilen och hinner bromsa in som tur är. Jag faller när hon kör på mig och får hennes cykel och Fina över mig. Uj aj vad jag slog mig. Det blir lite uppståndelse runt oss. Jag kan resa mig efter en stund och folksamlingen skingras. Den ytterst ångerfulla tjejen sopar ihop resterna av sin mobil.

IMG-20150804-WA0000

Jag har diverse bulor och blåmärken på kroppen och skrapsår efter däck och stänkskärm på låret. Nu får jag användning för mitt förbandspaket, plåstrar om mig själv. Det är väldigt synd om mig. Tycker det är lite humor att efter 1600 km på cykeln bli påkörd när jag inte cyklar.

Jag tar det lite lugnt tills det är dags att lämna Utrecht och åka till Hamburg. Jag har funderat på min hemresa och tåg passar mig bäst. På Utrecht station finns ett kontor där man kan köpa internationella biljetter. Biljetten består av 5 (fem) olika biljetter. Fina har en platsbiljett som ska  bindas fast väl synligt och en färdbiljett. Platsbiljetten kostade 4€ men färdbiljetten kostade inget. Jag själv har en platsbiljett också den 4€ och två färdbiljetter. Jag ska byta tåg en gång. Den extra färdbiljetten beror på att resan sker med två olika tågbolag och de har var sin biljett. Det går att åka till Helsingborg men det skulle innebära sex byten med av- och pålastningar av väskorna under tidspress. Det vill jag definitivt inte vara med om. Dessutom känns det tråkigt att avsluta mitt äventyr så abrupt, bättre att smyga hem bit för bit. Sammanlagt för alla biljetter betalar jag 87,31€. Bra tycker jag som var beredd på minst det dubbla.

20150922_154535

Finas biljetter. SJ läs och lär. Det är inte omöjligt.

3 reaktioner till “Aj aj aj aj”

  1. du kan konsten att se det roliga i att bli “cykelpåkörd” minsann!
    Men visst är det ironi på hög nivå….

    denna värld av biljetter ja. jag som sällan-åkare kan fortfarande bli ställd när jag ska ladda mitt jojo-kort.
    och att sen köpa biljett malmö- burlöv i tidpress kräver fokus. Just burlöv är ju ingen station som finns på “förvalsknapp”. här gäller det att hålla koll på alfabetet : )

Kommentarer inaktiverade.