Irrfärder på den danska landsbygden

Hej mina medresenärer

Efter mycket irrande runt i dansk lantbruksbygd har jag kommit till Ringkøbing, en lugn liten stad. Jag( och lite tyska turister) gick fram och tillbaka på gågatan i centrum bara för att känna på lugnet som bra lade sig i mig och njöt.

Färden hit har varit full av lärdomar tex bara för att Thisted vandrarhem heter så  betyder det inte att det ligger i Thisted. Det samma med Agger vandrarhem. Nu har jag lärt mig kolla adressen inte bara namnet.

Halvvägs mellan Fjerritslev och Thisted upptäckte jag att elverket slutat ladda och telefonen dog. Nåja jag klarade mig någorlunda till Thisted vandrarhem  som ligger i Skinnerup och övernattade där. Fredag cyklade jag till Thisted för att få elverket lagat. Det var Danmarks nationaldag och var som en lördag enligt föreståndaren på vandrarhemmet. Hon garanterade att butikerna var öppna. Pytt,hela Thisted var stängt. Bara andra förvirrade människor och jag var ute på morgonen. Ännu en lärdom: i Danmark betyder inte en flagga att det är öppet utan att här ligger firman.

DSCN0240

Nåja att cykla ut till kusten till nationalparken Thy som jag vill se och sedan följa kusten utan gps och bättre karta ska väl inte vara något problem ?

DSCN0245

 

Paus för fika och ombyte till piratbyxor. Självklart rejält med solskyddsmedel också. Utanför Grillstedet mitt i Koldby.

Det är nu jag börjar cykla runt på landsbygden och missar Thy. Långt om länge hittar jag Agger vandrarhem. Gissar det blev 6 förvirrade mil den dagen.DSCN0235

Fortsättning följer.

Idag är det solskydd och Fjällräven priratbyxor som gäller. Håll tummarna de får vara på hela dagen. Idag är det fixat från start . ?

Må så gott

6 reaktioner till “Irrfärder på den danska landsbygden”

 1. Hej Cykeltante / Maggi (?),
  En hilsen fra Jytte og Per (der hjalp dig til Fjerritslev, da du var punkteret ☺). Det er godt at læse, at du er kommet videre. Respekt for dit projekt!
  Vi er nu på ferie i Mølle ved Kullen. Vi nyder det i fulde drag. Og vi er mere heldige med det svenske vejr, end du har været med det danske?. Fortsat god tur!
  de bedste hilsener,
  Jytte og Per

  1. Jytte och Per
   Mina änglar. Ni räddade livet på mig med er vänlighet och omtanke.
   Önskar er en go tid i Mölle.
   Glöm inte: om ni kommer till Helsingborg är jag er guide och vill dessutom bjuda er på middag.
   Maggi

 2. Exakt! Att cykla vilse är ju inte kul överlag. Även om man ofta får se mycket. Men att dessutom cykla vilse i 6 mil, ja… kommentarer överflödiga.
  Denna resa bär respekt med sig. Makalöst.
  Tar du kustvägen om det går öht eller kör du inåt land?
  Håller tummar för att du får användning för spf framöver!
  Kramar”

  1. Planen var kusten men …
   Tog insidan av Ringkøbing fjord. Hoppades på mindre vind.
   Kram

 3. Åh, Maggi, Maggi… Att cykla “vilse” en 6 mil med din packning o dessutom missa Thy som du ville besöka (o som jag aldrig hört talas om) OCH likväl behålla ditt goda humör o humor för den delen! Respekt!!!
  Med hopp om fortsatt cykelvänligt väder samt minimalt med irrfärder, varma kramar/Lena

  1. Thy är ett stort skyddat naturområde längs kusten ungefär från Hanstholm till Agger. Superläckert tror jag. Fördelen med min miss var kanske lite mindre vind ✊
   ?kram

Kommentarer inaktiverade.