Änglar fortsätter komma i min väg

Turen är med mig, det finns ledigt rum på vandrarhemmet. Den vänlige mannen  Sören i receptionen ser nog på mig att jag är ganska slut. Jag blir erbjuden en kopp kaffe och en tidning för att koppla av när jag burit upp all packning på rummet.

Sören ger mig en smart karta över centrum med väsentliga butiker mm utmärkta. Han visar även var cykelverkstaden ligger och erbjuder sig köra Fina dit då han ska något ärende ditåt dagen efter. Han tar Fina med sig på tillbakavägen. Allt verkar självklart och utan någon ansträngning för honom men jag faller nästan i koma av lättnad och glädje. Slippa leda Fina ett steg till!

Visar sig också att livsmedelsbutikerna är öppna på söndagar. Fjerritslev är en större ort än vad jag kunnat ana med apotek, Matas, tv och radiobutik och allt annat du kan tänkas behöva.

Måndag stannar jag, tisdag är det en regnig dag så jag stannar. Onsdag vill jag iväg. Kan inte slappa på detta viset. Då kommer jag aldrig någonvart, borde vara i Tyskland vid det här laget, och mer av denna sorts tankar drar igång.

Tisdag eftermiddag dyker en svensk cyklist upp. Han är genomblöt och jag är glad att jag stannade. Han cyklar Limfjorden runt och kommer från Thisted som är mitt nästa mål. Han har cyklat mycket racer och är präglad av det. Jag får reda på hur dumt jag kört, så fel saker jag har med, att jag har alldeles för mycket packning, har fel däck osv.  Jag bara måste ha den och den kartan som man köper i Köpenhamn (som han har). Han ger mig några kartblad som han inte behöver och lite tips om har jag ska köra till Thisted.

Onsdag morgon, hm förmiddag trampar jag iväg trots prognos med upp till 18 s/m  i byarna. Motvind. Efter 1,5 km vänder jag tillbaks till vandrarhemmet.

2015-06-03 16.08.39

Jag rekommenderar verkligen detta ställe. Outstanding servicenivå i alla lägen av all personal. Rent och snyggt, bra sängar. Bra pris. Vänligt och trevligt bemötande oavsett problem. Ligger bra till för utflykter på olika håll och med olika inriktning. Från Ålborg runt Limfjorden, fantastiska naturupplevelser eller underbara stränder, pick a choice.

????? med ?

2015-06-03 16.07.49Det jobbas för fullt i receptionen för att hjälpa gästerna.

2015-06-03 16.07.09Min fika- och tidningsläsarhörna mitt emot receptionen.

Nu har jag börjat fundera på vad som hände i söndags och varför jag tog slut. Det var inte så isolerat och långt som jag tyckte har jag listat ut.

2015-06-03 14.35.08

Översta krysset där jag fick punkteringen. Vid nästa kryss träffade jag Änglarna som gav mig skjuts till nedersta krysset där jag träffade nästa ängel på vandrarhemmet.

Kanske har jag pressat mig för hårt. Det har varit motvind hela vägen från Grenå. När jag kom till Skagen vände vinden så det blev fortsatt motvind och vilken vindstyrka sedan. I morse kände jag att nej, nu är det stopp. Detta ska vara njut och trevligt, ingen uthållighetstest där jag ska bevisa något för mig själv. Jag har glömt bort meningen med mitt cyklande och hamnat i något envist framåt marsch.

Nu visar väderprognosen bara positiva spådomar framåt i tiden med början i morgon.

Det gillar vi.

Må så gott

2 reaktioner till “Änglar fortsätter komma i min väg”

 1. Ja, visst är det underbart med människor som ska pådyvla oss Sanningen. : )
  Hans sanning kring cykelhjul, kartor o annat är ju inte din. Med detta vet du ju! Men. Eftersom jag inte är där eller du är här så jag kan säga det till dig så får jag skriva det i stället.
  Hoppas väderleken är på din sida. Här har det vänt (?) och solen skiner!
  Tyskland kommer du till tids nog.
  Många styrkekramar till dig!

 2. Det är väl härligt med människor som talar om hur fel allt är. 😉 Nu skiner solen över sundets pärla men blåser så att man får hålla sig i lyktstolparna. Min cykel har inte rullat en meter i år – solskenscyklist kallar jag mig numera. 🙂

  Ta hand om dig. Kram, Håkan

Kommentarer inaktiverade.